Schab faszerowany suszonymi pomidorami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Do obiadu ,do kanapek ,na przekąskę ,na zimno ,na ciepło...

  • 1 godz. 30 min

Składniki:


  • 1 kg schabu bez kości
    słoik suszonych pomidorów w oleju
    5 łyżek oliwek nadziewanych papryką
    3 ząbki czosnku
    2 łyżki masła
    łyżka miodu
    zioła prowansalskie
    sól ,pieprz

Schab faszerowany suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rozciąłem wzdłuż dłuższego boku , nie przecinając do końca , tak aby uzyskać prostokątny płat. Natarłem rozgniecionym czosnkiem , oprószyłem ziołami prowansalskimi , solą i pieprzem . Odstawiłem pod przykryciem do lodówki na 2 godziny.
    Pomidory i oliwki ułożyłem na płacie mięsa , mocno zwinąłem w roladę i obwiązałem bawełnianą nicią. Na maśle obsmażyłem schab. Ułożyłem w brytfance , polałem tłuszczem ze smażenia i wlałem kilka łyżek wody . Piekłem w temperaturze 180 stopni C , często polewając sosem. 10 minut przed końcem pieczenia mięso posmarowałem miodem i posypałem świeżo zmielonym pieprzem.

Komentarze

Podobne przepisy