Schab faszerowany serem pleśniowym

5 (8 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Na spotkanie rodzinne przy wspólnym grillowaniu polecam smaczne faszerowane kotlety schabowe, pieczone na ruszcie w towarzystwie grillowanych warzyw i pieczonych ziemniaczków.

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kawałek schabu (2 grubsze kotlety),
    ząbki czosnku 2,
    cebula 1,
    natka pietruszki 3 gałązki,
    lubczyk 2 gałązki,
    tymianek, kolendra,
    cebulka zielona,
    ser pleśniowy 100 g,
    oliwa 2 łyżki,
    sól 1/2 łyżeczki,
Wystaw ocenę:

5 (8 ocen)

Zobacz również:

Roladki schabowe

Schab faszerowany serem pleśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kawałek schabu skroić na dwa kotlety, jeżeli mają biały brzeg to należy ponacinać.

    Farsz;
    Cebulę i czosnek obrać drobno posiekać i wymieszać z serem pleśniowym oraz z posiekanymi ziołami.
    W kotletach naciąć głębokie kieszonki, napełnić je przygotowanym farszem.
    Następnie spiąć wykałaczkami, mięso posmarować oliwą.
    Ułożyć na aluminiowej tacce wyłożonej folią aluminiową (gdyż tacka ma dziurki).
    Tak przygotowane mięsko ułożyć na najniżej umieszczonym ruszcie opiec na rumiano z obu stron (gdzieś około 20 minut).
    Podnieś ruszt, mięsko dopiec do miękkości.
    Po zdjęciu z grilla doprawić solą.

    Podawać z grillowanymi warzywami, pieczonymi ziemniakami.

Porady

Czas przygotowania 40 minut + czas grillowania

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Grillowanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować