Schab faszerowany pomidorami

0 (0 ocen)

  • 5 godz.
  • Dla 5 osób
  • Średni

Pyszne, aromatyczne pieczone mięso z pomidorami.

  • 5 godz.
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • 500 - 600 g schabu,
    15-17 kawałków suszonych pomidorów,
    szklanka wody,
    1/4 szklanki oleju,
    1/2 łyżeczki soli,
    2 łyżeczki papryki słodkiej,
    kilka listków świeżej bazylii,
    pieprz czarny - szczypta,
    bazylia, oregano

Schab faszerowany pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory zalewamy wodą,olejem, solą, pieprzem, świeżą balią oraz łyżeczką słodkiej papryki. Mieszamy dokładnie, odkładamy na godzinę - półtorej co jakiś czas mieszając.

    W schabie robimy kieszonkę, którą wypełniamy odsączonymi pomidorami.
    Mięso nacieramy z każdej strony papryką, bazylią,oregano. Odkładamy do lodówki na 2-3 godziny.

    Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni, pieczemy 40minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy