Schab faszerowany pieczarkami oraz marchewką.

4.49 (160 ocen)

  • 30 min

Niezapomniany smak i aromat.

  • 30 min

Składniki:

  • 1,5 kg schabu
    50 dag.pieczarek,
    1 marchewka
    2 małe cebule
    miód
    musztarda
    majeranek
    1 listek laurowy
    sól i pieprz
    Olej
Wystaw ocenę:

4.49 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab faszerowany pieczarkami oraz marchewką. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki pokroić na drobne kawałki,cebulę posiekać w kostkę - zrumienić na oleju a następnie dodać pieczarki,wymieszać,przyprawić solą i pieprzem i smażyć,aż odparuje woda.
    Przygotować marynatę musztardowo - miodową.
    Do musztardy dodać miód i dokładnie wymieszać.
    Schab wydrążyć w środku,na zewnątrz natrzeć marynatą,majerankiem,opruszyć solą i pieprzem.
    Do wydrążonego środka włożyć farsz.
    Mięso przełożyć do brytfanny natłuszczonej olejem i piec ok.1 godziny w 170'C od czasu do czasu mięso polewać sosem dzięki temu mięso będzie miękkie i soczyste.
    Mięso podawaj pokrojone w plastry z ulubionym sosem.Jako dodatek podaj pyszną sałatę.

    Na zdjęciu prezentuje mój sposób podania potrawy.

    Smacznego.

Porady

W czasie pieczenia podlewam schab sosem,który wytworzył się podczas pieczenia dzięki temu mięso będzie soczyste.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować