Schab faszerowany pieczarkami oraz marchewką. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki pokroić na drobne kawałki,cebulę posiekać w kostkę - zrumienić na oleju a następnie dodać pieczarki,wymieszać,przyprawić solą i pieprzem i smażyć,aż odparuje woda.
Przygotować marynatę musztardowo - miodową.
Do musztardy dodać miód i dokładnie wymieszać.
Schab wydrążyć w środku,na zewnątrz natrzeć marynatą,majerankiem,opruszyć solą i pieprzem.
Do wydrążonego środka włożyć farsz.
Mięso przełożyć do brytfanny natłuszczonej olejem i piec ok.1 godziny w 170'C od czasu do czasu mięso polewać sosem dzięki temu mięso będzie miękkie i soczyste.
Mięso podawaj pokrojone w plastry z ulubionym sosem.Jako dodatek podaj pyszną sałatę.
Na zdjęciu prezentuje mój sposób podania potrawy.
Smacznego.
Porady
W czasie pieczenia podlewam schab sosem,który wytworzył się podczas pieczenia dzięki temu mięso będzie soczyste.
Komentarze