Schab faszerowany

  • wyświetlono: 3679 |
  • dodany do książki kucharskiej: 8 |
  • polecenia: 0

Małgorzata i Karol Janasowie z Jedlicza zaprosili nas na wykwintny obiad. zobacz

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Małgorzata i Karol Janasowie z Jedlicza
Publikacja: Archiwalne przepisy

Składniki

● 1 kg schabu
● 30 dag gotowanego mięsa (np. z łopatki)
● 10 dag pieczarek
● sól
● pieprz
● słodka mielona papryka
● czosnek w kostce
● drobiowa kostka rosołowa
● cebula ● olej

Sposób przygotowania przepisu:

Schab faszerowany

  • 1. Pieczarki oczyszczamy i gotujemy. Mielimy razem z gotowanym mięsem. Dodajemy sól, pieprz i podsmażoną na oleju cebulę. Mieszamy
  • 2. Schab rozkrawamy na prostokąt, smarujemy farszem. Zwijamy roladę i obwiązujemy nicią. Posypujemy solą, pieprzem, papryką i rozkruszonym
    czosnkiem.
  • 3. Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego, wlewamy szklankę wody z rozpuszczoną kostką rosołową. Pieczemy 2,5 godziny w temperaturze
    200 °C. Schab kroimy w plastry. Podajemy z ziemniakami i dowolną surówką.
PP_09-2009

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

z wizytą u czytelników

Komentarze

Podobne przepisy

schab

Dodane przez: Kulinarna Chwila

Faszerowany schab w kapuście kiszonej

Schab zanurzony w kapuście to jest...

Faszerowana pieczeń ze schabu

Dodane przez: kuchcik89

Faszerowana pieczeń ze schabu

Pieczeń przygotowana według tego...

Schab faszerowany suszonymi pomidorami

Dodane przez: Gregorhspeed

Schab faszerowany suszonymi pomidorami

Do obiadu ,do kanapek ,na przekąskę...

schab faszerowany

Dodane przez: agarybak76

Schab faszerowany szpinakiem,papryką i serem...

Moja propozycja na niedzielny obiad....

image-0ve4qkf

Dodane przez: agarybak76

Schab faszerowany oliwkami i pomidorami suszonymi

Bardzo lubię pieczony schab, dlatego...

schab faszerowany kaszą

Dodane przez: agarybak76

Schab faszerowany kaszą

Wyborna pieczeń nadziewana kaszą...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE