Schab faszerowany

0 (0 ocen)

Faszerowane mięsa robię na szczególne okazje , ale od czasu do czasu lubię spełniać zachcianki moich najbliższych , bo lubimy mięsa z "bogatym wnętrzem"

Składniki:

  • 1 kg schabu
    25 dag mięsa mielonego
    30 dag pieczarek
    15-20 dag sera żółtego
    0,5 paczki ugotowanego ryżu
    2 jaja
    1 łyżka kaszki manny
    cebula
    przyprawy : sól , pieprz , majeranek lub wg uznania
    musztarda

Schab faszerowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki pokroić i podsmażyć , dodać do mięsa , potem połączyć wszystkie składniki , przyprawić. Schab rozciąć na płat , lekko rozbić , posmarować musztardą . Na to wyłożyć farsz , zrolować , obwiązać nicią .
    Piec w rękawie 1 godzinę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy