schab duszony ze śliwkami i cebulą w miodzie

0 (0 ocen)

Znalazłam w zeszycie mojej babci i od razu postanowiłam wypróbować. Można podawać do obiadu lub na zimno .•

Składniki:

  • • 0,5 kg schabu bez kości
    • 8-10 suszonych śliwek kalifornijskich
    • pół cebuli
    • 4 łyżki miodu
    • sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab duszony ze śliwkami i cebulą w miodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab nacinamy wzdłuż nożem . Cebulę kroimy w kostkę, miód mieszamy z solą i pieprzem. Do nacięcia mięsa wkładamy śliwki jedna koło drugiej, cebulę i polewamy połową miodu. Resztą miodu nacieramy cały schab z obu stron i z boku.
    Mięso układamy na lnianej ściereczce, zwijamy i po bokach wiążemy sznurkiem.
    Wkładamy do garnka napełnionego 1/3 wodą , przywiązujemy do uszu( tak aby mięso nie dotykało wody), zamykamy pokrywką.
    Dusimy około 50-60 minut, sprawdzając i dolewając wodę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować