Schab duszony z grzybami

0 (0 ocen)

Schab duszony z dodatkiem grzybów jest bardzo smaczny i aromatyczne, dość często przyrządzam do w ten sposób i podaję z kluskami śląskimi i surówką.

Składniki:

  • 1 kilogram schabu bez kości
    0,5 kilogram mrożonych grzybów
    Sól, pieprz
    2 listki laurowe
    4 ziarna ziela angielskiego
    5 ziaren pieprzu
    Olej do smażenia
    2 łyżki mąki pszennej

Schab duszony z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab kroimy na plastry o grubości 1 cm, oprószamy solą oraz pieprzem. Obsmażamy na rumiany kolor na rozgrzanym oleju. Mięso przekładamy do garnka, dodajemy listek laurowy oraz ziarna ziela angielskiego i pieprzu, zalewamy wodą w takiej ilości żeby przykryła mięso, dodajemy rozmrożone grzyby i gotujemy na małym ogniu do miękkości mięsa. Sos zagęszczamy mąka wymieszaną w niewielkiej ilości zimnej wody, doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy