Schab duszony w sosie z grzybami leśnymi

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Mięciutki schab w towarzystwie aromatycznego sosu z leśnymi grzybami....

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 6 plastrów schabu
    - 2 cebule
    - grzyby leśne mrożone
    - mieszkanka warzywna (potarkowana marchew, seler, pietruszka i por)
    - 2 łyżki proszku z suszonych grzybów
    - 80ml śmietanki 30%
    - bulion
    - przyprawy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Schab duszony w sosie z grzybami leśnymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab pokroić w plastry i każdy plaster jeszcze na pół. Rozbić i przyprawić (sól, pieprz, czosnek granulowany). Odstawić.
    Grzybki rozmrozić i podsmażyć na patelni z dodatkiem soli i pieprzu, dodać pokrojone w piórka cebule. Schab obtoczyć w mące i smażyć na złocisty kolor, przekładać od razu do smażących się grzybów. Zalać bulionem, dodać trochę mieszanki warzywnej, 2 liście laurowe i 4 ziela angielskie. Dusić na małym ogniu aż mięsko zmięknie (jakieś 20min). W śmietance rozrobić proszek z suszonych grzybów, odrobinę mąki, pieprzu i papryki słodkiej. Dolać do mięska i zagotować. Ewentualnie doprawić jeszcze solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować