Schab duszony w sosie śmietanowo-szpinakowym

4.5 (177 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kruche kawałki schabu w delikatnym sosie z dodatkiem ryżu to smaczny ,szybki obiad .

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g schabu wieprzowego
    2 garście szpinaku świeżego
    200 ml śmietanki słodkiej
    sól,pieprz
    Duży ząbek czosnku
    1 łyżka octu balsamicznego
    Łyżeczka mąki
    Ok.pół szklanki wody
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab duszony w sosie śmietanowo-szpinakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab pokroić w cieniutkie paseczki przyprawić pieprzem i solą, dusić na patelni do miękkości.(podlewając bulionem lub wodą)
  • 2. Gdy schab już będzie miękki zalewamy śmietanką ,dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz szpinak następnie dodać śmietankę,gotować aż sos się lekko zredukuje ,wlać wodę rozmieszaną z łyżeczką mąki i zagotować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować