Schab duszony w porach

  • wyświetlono: 4410 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 1

Mięsko soczyste miękkie i smaczne

IMG_4402

Składniki

4 plastry schabu
2 łyżeczki przyprawy do wieprzowiny
1 łyżeczka ziół prowansalskich
1 łyżka mąki
1 por
pieprz, sól
smalec do smażenia
1/2 szkl bulionu

Sposób przygotowania przepisu:

Schab duszony w porach

  • 1. Mięso lekko rozbić, posypać przyprawami i mąką. Kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć na rumiano z obu stron. Podlać bulionem.
  • 2. Pora oczyścić, pokroić w grube ukośne plastry, dodać do mięsa, przykryć i dusić do czasu aż mięso będzie miękkie.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mięsomoj_niedzielny_obiadmama_mnie_nauczylaschabpory

Komentarze

Podobne przepisy

Schab w porach z pieczarkami

Dodane przez: peterparker1

Schab w porach z pieczarkami

Szybkie, smaczne i łatwe do wykonania...

Schab duszony w winie

Dodane przez: joanna30

Schab duszony w winie

Pyszny, aromatyczny i rozpływający...

Schab

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Schab duszony w sosie pieczarkowym

Schab jest delikatny i kruchy,...

Schab duszony w jogurcie

Dodane przez: smak i uczucie

Schab duszony w jogurcie

Jeśli nie macie pomysłu na szybki...

Ryba duszona w porach

Dodane przez: czarrna

Ryba duszona w porach

Pomysł na sprezentowanego mi karasia...

image-1x4aegw

Dodane przez: gosia56

Schab duszony w warzywach

Pyszne danie na obiad razem z...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE