Schab cytrynowy

4.5 (184 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszny schab z nutką cytryny.

Składniki:

  • kawałek schabu jak na 2 kotlety
    łyżeczka mąki
    natka pietruszki

    Marynata:

    sok z 1/2 cytryny
    2 łyżki oleju
    2 łyżki sosu sojowego
    1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
    kilka ziarenek kolendry
    sól, pieprz biały do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Schab cytrynowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w cienkie paseczki. Wszystkie składniki marynaty wymieszać z mięsem. odstawić do lodówki na kilka godzin.

    Mięso podsmażyć w rondlu, po kilku minutach podlać szklanką wody i dusić do miękkości. Sos zagęścić mąką.
    Podawać gorące np. z ryżem i ulubioną sałatką i posypane natką pietruszki.

Porady

Z podanych składników otrzymamy porcję dla dwóch osób.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna Schab Sos sojowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować