Schab boczkiem nadziany

4.5 (177 ocen)

Smaczny do pieczywa i dzięki dodaniu boczku nie jest suchy - polecam zamiast dziwnych kiełbas. SMACZNEGO!

Składniki:

  • 1 kg schab z kością,
    1 opakowanie przyprawa kebab- gyros Prymat,
    15 dag boczek wędzony surowy,
    1 szklanka woda,
    1/2 kostki masło do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Schab boczkiem nadziany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etapy przygotowania schabu 1. młody schab z kosteczką natrzeć przyprawą kebab-gyros i schować do lodówki na całą noc.
    zrobić otwór wzdłuż środka schabu i nadziać plastrami boczku wędzonego surowego
    piec w 200C na maśle klarowanym pod przykryciem około 35 minut - co jakiś czas przewracać schab.
    zdjąć pokrywkę polać wodą - piec bez przykrycia z 20-30 minut

    zimny schab pokroić
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Mięso Schab Boczek wędzony

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować