Schab a'la polędwica sopocka

4.5 (145 ocen)

Robiłam eksperyment i rezultat przeszedł moje oczekiwania

Składniki:

  • 1 kg schabu bez kości, sól peklowa
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Schab a'la polędwica sopocka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zapeklowałam 1 kg schabu na 2-3 dni. Na 1l wody - 2 łyżki stołowe soli peklowej. Przynajmniej 2 razy dziennie odwracam mięso i trzymam w chłodzie. Później tą zalewę przelałam do gara, włożyłam schab i uzupełniłam jeszcze wodą, aby był zakryty. Parzyć mięso (nie gotować) 2 -2,5 godziny. Po wystudzeniu jest nawet lepszy niż polędwica sopocka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować