Schab a'la polędwica sopocka

  • wyświetlono: 5271 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Robiłam eksperyment i rezultat przeszedł moje oczekiwania

sonieczka

Składniki

1 kg schabu bez kości, sól peklowa

Sposób przygotowania przepisu:

Schab a'la polędwica sopocka

  • 1. Zapeklowałam 1 kg schabu na 2-3 dni. Na 1l wody - 2 łyżki stołowe soli peklowej. Przynajmniej 2 razy dziennie odwracam mięso i trzymam w chłodzie. Później tą zalewę przelałam do gara, włożyłam schab i uzupełniłam jeszcze wodą, aby był zakryty. Parzyć mięso (nie gotować) 2 -2,5 godziny. Po wystudzeniu jest nawet lepszy niż polędwica sopocka.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzu

Komentarze

Podobne przepisy

schab długo dojrzewający

Dodane przez: Henryka

Domowy schab dojrzewający

Domowa wędlina. Pyszny, delikatny...

Schab gotowany

Dodane przez: Gregorhspeed

Schab gotowany

...Idealny na kanapki ,robiony...

image-22hglr2

Dodane przez: adela7

Schab z szynkowara

Najlepsza swojska wędlinka ....

Dodane przez: iwoni

Domowa A'la Nutella

Idealny do naleśników i wafla....

Mangold kiszony

Dodane przez: Habibi

Mangold kiszony a'la szczaw

Kiszone liście buraka liściowego...

konkurs_żurawina

Dodane przez: kasia_m86

Domowy schab pieczony ze śliwką z domowym...

Ten schab uwielbia mój mąż- jako...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE