Pyszne porcje mięsa zawinięte w kształt calzone z pachnącymi pieczarkami i ciągnącym serem żółtym, takie danie z pewnością można podać na niedzielny obiad, zapewniam że rodzinka będzie zachwycona.
35 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
2 kotlety schabowe
8 pieczarek
ser żółty
sól i pieprz
łyżka masła
Schab a'la calzone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kotlety rozbić i oprószyć przyprawami, pieczarki zetrzeć na tarce na dużych oczkach i podsmażyć na łyżce masła, ściągnąć z ognia i pokroić nożykiem żółty ser, przyprawić pieprzem. Na mięsie rozłożyć grubo farsz i złożyć tworząc kształt ,,calzone,,
2.Jajka roztrzepać i panierować w jajku a następnie w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor.
Komentarze