Schab a'la calzone

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszne porcje mięsa zawinięte w kształt calzone z pachnącymi pieczarkami i ciągnącym serem żółtym, takie danie z pewnością można podać na niedzielny obiad, zapewniam że rodzinka będzie zachwycona.

  • 35 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kotlety schabowe
    8 pieczarek
    ser żółty
    sól i pieprz
    łyżka masła

    Panierka:
    2 jajka
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Schab a'la calzone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • schab 1. Kotlety rozbić i oprószyć przyprawami, pieczarki zetrzeć na tarce na dużych oczkach i podsmażyć na łyżce masła, ściągnąć z ognia i pokroić nożykiem żółty ser, przyprawić pieprzem. Na mięsie rozłożyć grubo farsz i złożyć tworząc kształt ,,calzone,,
  • schab 2. Jajka roztrzepać i panierować w jajku a następnie w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki Schab Ser żółty

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.95 (175 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Calzone a'la mexicana

0 (0 ocen)

nikolaxxxx

To może cię zainteresować