Ciastka sasanki

0 (0 ocen)

  • 60 min

Sasanki to wersja ciastek owsiano -sezamowych z czekoladą

  • 60 min

Składniki:

  • na ciastka:
    100 g płatków owsianych
    25 g sezamu
    100 g mąki
    90 g cukru trzcinowego
    100 g masła
    1 łyżeczka proszku
    4 łyżki mleka
    polewa:
    1 tabliczka czekolady
    1/3 szklanki mleka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ciastka sasanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki rozdrabniamy za pomocą melaksera albo rozcieramy w dłoniach. Rozdrobnione płatki mieszamy z sezamem,mąką, proszkiem do pieczenia, cukrem, masłem i mlekiem.Zagniatamy ciasto,które odkładamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie rozwałkowujemy, wycinamy szklanką koła i pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia około 10-12 minut w 170 stopniach.
    Upieczone studzimy,a następnie spód ciastek smarujemy rozpuszczoną czekoladą, odstawiamy do zastygnięcia czekolady.

    polewa:
    Czekoladę rozpuszczamy z gorącym mlekiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować