Sarna w kapuście

5 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Soczyste kawałki sarniny w młodej kapuście.

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • główka młodej kapusty
    600g-800g polędwicy z sarniny
    1 marchewka
    200g masła
    koperek do posypania
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sarna w kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sarna 1. Pokrojoną w kawałki polędwiczkę duszę do miękkości na maśle razem z pokrojoną marchewką.
    Kapustę kroję , zalewam wodą i zagotowuję, Wodę odcedzam, dodaję polędwiczki uduszone na maśle z marchewką. Doprawiam do smaku solą i pieprzem, duszę do chwili gdy kapusta jest miękka. Obficie posypuję koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta Sarnina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Lunch Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować