Sangria czerwona tropikalna

0 (0 ocen)

  • 30 min

Alternatywa dla piwa na grillu jest łagodny, zimny napój alkoholowy typu sangria tropikalna na bazie pomarańczy, cytryny, grejpfruta, jabłka i gruszki. z nutką cynamonu i goryczką wermutu. Lekko gazowana, lekko słodka, lekko alkoholowa.

  • 30 min

Składniki:

  • • 2 butelki czewonego wina słodkiego
    • 500 ml Fanty
    • 500 ml Sprite
    • 500 ml wermutu
    • 150 ml koniaku
    • 1 pomarańcza
    • 1 cytryna
    • 1 grejpfrut
    • 1 jabłko
    • 1 gruszka
    • 2 laski cynamonu
    • 2 gwiazdki anyżu

Sangria czerwona tropikalna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Wymieszać alkohole - wino, wermut i koniak.
    • Wyszorowaną pomarańczę, cytrynę i grejpfrut pokroić w półkrążki.
    • Jabłko i gruszkę pokroić również w półkrążki.
    • Owoce wymieszać z alkoholem, dodać cynamon i anyż.
    • Wstawić do lodówki na kilka godzin.
    • Następnie dodać napoje gazowane, wymieszać i podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy