Alternatywa dla piwa na grillu jest łagodny, zimny napój alkoholowy typu sangria tropikalna na bazie pomarańczy, cytryny, grejpfruta, jabłka i gruszki. z nutką cynamonu i goryczką wermutu. Lekko gazowana, lekko słodka, lekko alkoholowa.
30 min
Składniki:
• 2 butelki czewonego wina słodkiego
• 500 ml Fanty
• 500 ml Sprite
• 500 ml wermutu
• 150 ml koniaku
• 1 pomarańcza
• 1 cytryna
• 1 grejpfrut
• 1 jabłko
• 1 gruszka
• 2 laski cynamonu
• 2 gwiazdki anyżu
Sangria czerwona tropikalna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.• Wymieszać alkohole - wino, wermut i koniak.
• Wyszorowaną pomarańczę, cytrynę i grejpfrut pokroić w półkrążki.
• Jabłko i gruszkę pokroić również w półkrążki.
• Owoce wymieszać z alkoholem, dodać cynamon i anyż.
• Wstawić do lodówki na kilka godzin.
• Następnie dodać napoje gazowane, wymieszać i podawać.
Komentarze