Sandacz zapiekany w sosie kurkowo-koperkowym

4 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Wspaniałe Mazurskie danie idealnie skomponowane z darami jezior mazurskich jak i darami lasu.Smak potrawy jest nie do opisania.Polecam

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 świeże sandacze
    30 dag świeżych kurek
    garść świeżego kopru
    1 cebula
    śmietana bez laktozy
    przyprawa do ryb bez glutenu
    pieprz ziołowy
    sól himalajska
    pieprz bez glutenu
    przyprawa warzywna bez glutenu
    mąka ryżowa bez glutenu
    masło klarowane lub olej kokosowy
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Bezy Dania główne Ryba

Sandacz zapiekany w sosie kurkowo-koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Składniki 1. Sandacza oczyścić,opłukać wodą,doprawić do smaku solą,pieprzem oraz przyprawą do ryb,obtoczyć w mące i smażyć na niewielkiej ilości masła klarowanego z obu stron na złoty kolor.Kurki oczyścić,cebule pokroić w plasterki,koperek posiekać na drobno.Rybę przekładamy do talerza żaroodpornego ,dodajemy 2 łyżki masła klarowanego kurki,cebulkę i posiekany koperek, rybę pieczemy przez ok.30 minut,10 minut przed wyciągnięciem zalewamy sosem śmietanowym połączonym z mieszanką warzywną bez glutenu(do smaku),pieczemy jeszcze 10 minut.
    Rybę podajemy z grzankami.
    Smacznego!

Porady

Sandacza polewamy co jakiś czas rozpuszczonym masłem klarowanym lub olejem kokosowym,dzięki temu mięso nie będzie suche.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Ryby Sandacz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować