sandacz z chrupiącym boczkiem na puree z batata i ziarenkach kolorowego pieprzu

0 (0 ocen)

  • 40 min

Sandacz to pyszna, delikatna, biała ryba

  • 40 min

Składniki:

  • sandacz 1 sztuka
    batat 1 duży
    cytryna 1 sztuka
    pieprz kolorowy ziarnisty wg uznania
    sól do smaku
    natka pietruszki do dekoracji
    oliwa do smażenia
    pieprz kolorowy mielony ryby
    boczek 5 plastry
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Sandacz z chrupiącym boczkiem na puree z batata i ziarenkach kolorowego pieprzu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. rybę kroję na części , solę skrapiam cytryną i odstawiam na godzinę .w tym czasie batata myję obieram i gotuję ,po ugotowaniu blenduję na gładka masę. rybę smażę na rozgrzanym tłuszczu ,po upieczeniu ryby na patelnię wrzucam plastry boczku podsmażam na chrupko.
    na puree z batata kładę rybę i plasterek z boczku ozdabiam natką pietruszki i kawałkiem cytrynki .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Ryby Sandacz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować