Sandacz w posypce z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rybę pokroić w dzwonka. Natrzeć solą i skropić sokiem z cytryny.
Pozostawić na ok 30 min.
Jajka ugotować na twardo.
2.Oczyszczone , obrane warzywa zalać wodą. Dodać listek , ziele , pieprz i koperek. Ugotować do miękkości . Wyjąć wystudzić . Pokroić w drobną kostkę i zrobić sałatkę.
3.Wywar doprawić cukrem , sokiem z cytryny i solą .
Włożyć rybę i gotować na bardzo małym ogniu ok 20 min.
Wyjąc rybę i ostrożnie usunąć ości.
4.Ułożyć dzwonka na półmisku tak , żeby wyglądały na całą rybę.
Jajka zetrzeć na tarce do warzyw - grube oczka.
Podsmażyć na stopionym maśle. Posypać rybę i udekorować.
Podawać z warzywami.
Smacznego.
Komentarze