Sałatka "krabowa"

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszna, lekka sałatka z paluszkami surimi. Łatwa i szybka w przygotowaniu. Doskonała na przyjęcia i spotkania ze znajomymi.

  • 30 min

Składniki:

  • 350-400g paluszków surimi
    2 średnie ogórki szklarniowe lub 5 większych gruntowych
    200g makaronu ryżowego (1 paczka)
    2 pęczki koperku
    400ml łagodnego majonezu

Sałatka "krabowa" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ryżowy parzymy w gorącej wodzie pod przykryciem do 5 minut (wodę można delikatnie osolić), przecedzamy i studzimy. Nabieramy garść makaronu na deskę do krojenia i kroimy aby z długich nici powstały małe części. Kroimy tak cały makaron aby dobrze się wymieszał w sałatce.
  • 2. Paluszki surimi rozmrażamy i kroimy w kosteczkę.
  • 3. Ogórki obieramy i również kroimy w kostkę.
  • 4. Koperek siekamy drobno.
  • 5. Wszystkie składniki wrzucamy do dużego naczynia, dodajemy majonez i dokładnie mieszamy.
  • 6. Wstawiamy do lodówki na około 1 godzinę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy