SALSA POMIDOROWA

0 (0 ocen)

włoska przystawka z nutką Grecji idealnie pasuje na lekki lunch bądź na imprezę

Składniki:

  • SKŁADNIKI;
    3 pomidory
    1 duża czerwona cebula
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki szczypiorku
    1 łyżka masła
    3 psiknięcia oliwy z chi lii
    4 pryśnięcia octu malinowego
    2 plastry sera fata
    Sól
    Pieprz

Salsa pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE ;
    Pomidory nacinamy na krzyż i zalewamy wrzątkiem , usuwamy skórkę , oraz środek z pestkami , zostawiamy sam miąższ . Kroimy w większą kostkę . Cebulę i czosnek obieramy, cebulę siekamy w drobną kostkę czosnek przeciskamy przez praskę . Na patelni rozgrzewamy masło dokładamy czosnek i spryskujemy oliwą w spreju z dodatkiem chi lii i dokładamy cebulę smażymy kilka chwil , następnie dodajemy pomidory przesmażamy i spryskujemy wszystko octem malinowym dodajemy kilka kropel soku z cytryny . Mieszamy doprawiamy solą i pieprze oraz posiekanym szczypiorkiem . Salsę podajemy na grzankach lub tostach posypany serem feta . Gotowe smacznego
  • image-24xoma0 2. Dodaje zdjęcie przypraw w spreju

Porady

do salsy można dodac posiekaną bazylię

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy