Salsa pomidorowa

  • wyświetlono: 181 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Szybki dodatek do ryby, karkówki, kurczaka, na kanapkę, na grilla...

LenaGotuje
  • 6 porcje
  • 10min
  • Łatwy

Składniki

3 duże pomidory
cebula czerwona
2 ząbki czosnku
3 łyżki świeżej posiekanej kolendry
sok z połowy limonki
sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Salsa pomidorowa

  • 1. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry i pokroić w małą kostkę.
    Cebulę również kroimy w drobną kostkę, czosnek przecieramy przez praskę.
    Dodajemy do pomidorów wraz z kolendrą, sokiem z limonki, solą oraz pieprzem.
    Mieszamy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Pomidorysalsaszybki dodatek do mięsa

Komentarze

Podobne przepisy

Pieczone ziemniaki

Dodane przez: Mniam1

Pieczone ziemniaki z boczkiem

Ziemniaki pieczone w piekarniku...

Buraczki czosnkowe z majonezem

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Buraczki czosnkowe z majonezem

To moje ulubione buraczki, które...

Buraczki zasmażane z cebulką

Dodane przez: bogusia82

Buraczki zasmażane z cebulką

Buraczki zasmażane stanowią doskonały...

Buraczki zasmażane

Dodane przez: Konto nieaktywne

Buraczki zasmażane

Smaczne jako dodatek do obiadu.

Buraczki do obiadu

Dodane przez: Konto nieaktywne

Buraczki do obiadu

Smaczny dodatek do obiadu..

Ziemniaki jak z ogniska

Dodane przez: joanna30

Ziemniaki jak z ogniska

Ziemniaki upieczone w ten sposób...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE