SALSA OGÓRKOWO-PAPRYKOWA

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Taka salsa będzie świetnym dodatkiem do każdego rodzaju mięsa czy ryby. Ja podałam ją z pieczoną piersią indyka.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • BAZA::
    - zielony ogórek szklarniowy: 0.33 sztuki
    - papryka czerwona: 0.33 sztuki
    - kiełki (dowolne): 3 łyżki
    SOS::
    - Oliwa z oliwek extra virgin: 2 łyżki
    - musztarda Dijon: 1 łyżeczka
    - listki świeżej bazylii: 4 łyżki
    - listki świeżej mięty: 1 łyżka
    - mały ząbek czosnku: 1 ząbek
    - sól do smaku: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Salsa ogórkowo-paprykowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Salsa ogórkowo-paprykowa 1. Ogórka i paprykę pokroić w drobną kostkę, dodać kiełki i wymieszać.
  • 2. Składniki sosu zmiksować w kubku miksującym. Doprawić do smaku solą.
  • 3. Sos dodać do warzyw, wymieszać i podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować