Salcesonik jablkowy

0 (0 ocen)

  • 20 min

Jest to ciasto bardzo proste w przygotowaniu.smaczne,bardzo szybko znika z talerza.ciasto to jest wypiekane w naszej rodzinie od prawieków.cały czas niezmiennie wszystkim smakuje.

  • 20 min

Składniki:

  • 5 całych jajek
    1 szklanka cukru
    2 i pół szklanki mąki
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    1 płaska łyżeczka sody
    1 płaska łyżeczka cynamonu
    2 łyżki kakao
    3/4 szklanki oleju
    6 jabłek

Salcesonik jablkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 5 całych jajek utrzeć z 1 szklanką cukru.Do tego dodać mąkę,proszek do pieczenia,.sodę,cynamon i kakao.Ucierać ,do tej masy dodać olej.Utrzeć i dodać jabłka pokrojone w kostkę.Wymieszać łyżką i wylać do formy 25 na 30cm.Włożyć do nagrzanego piekarnika.Piec 50 minut w temperaturze 180 stopni.

Porady

można zamiast jabłek dać gruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy