Salceson z pieczarek

4.5 (188 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Średni

Salceson z pieczarek

  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • - pieczarki: 25 dekagramów
    - cebula: 2 sztuki
    - jajka ugotowane na twardo: 5 sztuk
    - jajka surowe: 2 sztuki
    - boczek wędzony: 10 dekagramów
    - sól i pieprz do smaku: 1 szczypta
    - mielony kminek: 0.5 łyżeczki
    - olej: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Salceson z pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby ugotować w posolonej wodzie - ok. 10 min. Podsmażyć cebulę. Jajka i boczek posiekać. Pieczarki wymieszać z cebulą, jajkami (i tymi na twardo i surowymi) oraz boczkiem. Poprawić solą, pieprzem oraz mielonym kminkiem. Przełożyć na gazę. Uformować kulę. Związać i gotować w gorącej wodzie ok. 15 minut. Wyjąć z wody i włożyć między dwie deseczki. Obciążyć i zostawić do dokładnego odciśnięcia z wody. Z ostudzonego salcesonu zdjąć gazę. Kroić w plasterki i podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować