salceson podrobowy

4.5 (172 ocen)

  • 2 godz.

pyszna domowa wędlina

  • 2 godz.

Składniki:

  • pół głowy wieprzowej
    3 nóżki wieprzowego2 serca wieprzowe
    2-3 nerki wieprzowe
    sól, pieprz, majeranek,główka czosnku,ziele angielskie, liść laurowy
    plastikowa osłonka do wędlin
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Salceson podrobowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. mięso wkładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i gotujemy wszystko do miękkości. Mięso obieramy i kroimy w kostkę, niekształtne części z nóżek i głowy mielimy w maszynce. Mieszamy wszystko razem, dodajemy sół, pieprz, majeranek i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wkładamy do osłonki, zawiązujemy i gotujemy na wolnym ogniu około godziny

Porady

salceson przed krojeniem trzeba dobrze schłodzić , najlepiej do następnego dnia

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować