Salceson grzybowy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

...

  • 1 godz. 20 min

Składniki:


  • 200 g grzybów
    2 cebule
    7 jajek
    100 g boczku
    1/2 łyżki oleju
    1/2 łyżki kminku
    sól ,pieprz

Salceson grzybowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby obgotować ,pokroić. 5 jajek ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Boczek drobno pokroić. Cebule obrać ,posiekać i podsmażyć na oleju. Wymieszać grzyby ,cebulę ,jajka ,boczek ,kminek ,sól i pieprz. Wbić 2 surowe jajka i wymieszać. Uformować kulę ,owinąć ją gazą ,gotować w osolonej wodzie 15 min. Włożyć salceson między dwie deseczki ,obciążyć i ostudzić.

    Kiedy używamy mrożonych grzybów najlepiej upiec salceson w piekarniku ,pamiętając żeby uformowaną kulę owinąć w folię aluminiową ,można też zapiec w naczyniu żaroodpornym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy