Sałatkowy tort - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT: szpinak myjemy osuszamy,miksujemy z dodatkiem żółtek oleju,czosnku i przypraw,,miksujemy na gladki krem.Białka ubić na sztywno stopniowo dodajemy do masy szpinakowej,na końcu dajemy mąkę z proszkiem,delikatnie mieszamy.Pieczemy w 170*około 30 minut.Blaszka 19:28
Przestudzony biszkopt przekładamy na czystą blaszkę,smarujemy całość serkiem jogurtowym.
Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki,oposzamy kurkumą oraz przyprawa kebab/gyros i smażymy na oleju,studzimy,rozdrabniamy w malakserze,wykładamy na serek.
3 łyżki majonezu i 3 łyżki keczupu łączymy dodajemy starty ser na drobnej tarce,powstały sos rozsmarować na warstwie kurczaka.Przykrywamy pokrojoną w kostkę papryką.
Jajka ugotować na twardo,białka ścieramy na grubych oczkach ~dodajemy do nich 3 łyżki majonezu,wykładamy na paprykę.Następnie rozkladamy groszek.Przykrywamy warstwą żółtek startych na drobnej tarce.Wierzch posypać obficie szczypiorkiem..
Komentarze