Oryginalna, ciekawie prezentująca się na stole sałatka z tuńczykiem.
30 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
małe krakersy solone-ok 100g
puszka tuńczyka w oleju
mała papryka czerwona
3 jajka ugotowane na twardo
4 łyżki majonezu
2-3 łodygi szczypiorku do dekoracji
Sałatkowy torcik z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w drobną kostkę.
2.Jajka pokroić na okrągłym sitku.
3.Tuńczyka odsączyć i rozdrobnić widelcem.
4.Następnie wykładać na talerzu równymi okrągłymi warstwami kolejno:
paprykę-posmarować majonezem;
połowę jajek-posmarować majonezem;
tuńczyka-posmarować majonezem;
resztę jajek-posmarować majonezem;
5.Na górę i boki sałatki wyłożyć krakersy. Ozdobić pokrojonym na mniejsze kawałki szczypiorkiem.
Wstawić do lodówki na kilka godzin.
Smacznego.
Komentarze