Sałatkowy torcik z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Oryginalna, ciekawie prezentująca się na stole sałatka z tuńczykiem.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • małe krakersy solone-ok 100g
    puszka tuńczyka w oleju
    mała papryka czerwona
    3 jajka ugotowane na twardo
    4 łyżki majonezu
    2-3 łodygi szczypiorku do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sałatkowy torcik z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w drobną kostkę.
    2.Jajka pokroić na okrągłym sitku.
    3.Tuńczyka odsączyć i rozdrobnić widelcem.
    4.Następnie wykładać na talerzu równymi okrągłymi warstwami kolejno:
    paprykę-posmarować majonezem;
    połowę jajek-posmarować majonezem;
    tuńczyka-posmarować majonezem;
    resztę jajek-posmarować majonezem;
    5.Na górę i boki sałatki wyłożyć krakersy. Ozdobić pokrojonym na mniejsze kawałki szczypiorkiem.
    Wstawić do lodówki na kilka godzin.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować