Sałatkowa imprezka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tortellini gotujemy w osolonej wodzie, po ugotowaniu studzimy i układamy na dnie okrągłej tortownicy. Smarujemy cienko majonezem.
2.Następnie myjemy kalafior i ścieramy na tarce o dużych oczkach i robimy następną warstwę sałatki, solimy i pieprzymy i ponownie smarujemy cienko majonezem.
3.Por oraz ogórki drobno kroimy i układamy na majonezie. Ponownie smarujemy cienko majonezem.
4.Następną warstwą są drobno posiekane jajka, które również smarujemy majonezem i na koniec układamy startą na tarce o dużych oczach rzodkiewkę.
5.Chłodzimy w lodówce jedną godzinę, następnie odpinamy obręcz i podajemy torcik sałatkowy.
Smacznego.
Porady
nie zawsze trzeba gotować kalafior, surowy jest jeszcze lepszy.
Komentarze