Sałatka żydowska z przepiórczymi jajkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Sałatkę zrobiliśmy wg przepisu z kursu Koła Gospodyń Wiejskich ( początek lat 70-tych ), z tym, że jaja kurze zastąpiliśmy jakami przepiórczymi.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 18 szt jajek przepiórczych
    350 g ziemniaków
    300 g cebuli
    300 g majonezu
    1 szalotka
    sól
    pieprz
    sok z cytryny

Sałatka żydowska z przepiórczymi jajkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka żydowska z przepiórczymi jajkami 1. Jajka i ziemniaki ugotowane w mundurkach po ostudzeniu, obrałem, pokroiłem je w kostkę. Cebulę i szalotkę posiekałem. Wszystko wymieszałem z majonezem, przyprawiłem solą, sokiem z cytryny i pieprzem do smaku. Wstawiłem do lodówki, aby smaki się przegryzły.

Komentarze

Podobne przepisy