Sałatka "żółta świnia" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.PRZYGOTUJ:
1. Rozgrzej olej na patelni i wrzuć do niego pokrojoną cebulę i posiekane grzyby. Przygotowaną mieszaninę ułóż na talerzu pokrytym papierową serwetką, aby usunąć nadmiar oleju.
2.2. Ugotuj ziemniaki z ziemniaków i jajka. Oczyść i pojedynczo zetrzyj na grubej tarce. Żółtki i wiewiórki są również oddzielne.
3.3. Na cebulę ułożyć cebulę i grzyby, następnie warstwę ziemniaków, pokrojony ogórek, żółtko jaja, białko, następnie żółtko, a ostatnia warstwa to ser. Każda warstwa musi być pomazana majonezem.
4.4. Gotową sałatkę należy zanurzyć w lodówce, a następnie udekorować w formie świni.
5.Z kawałków ogórka robimy oczy, od kawałków uszu kiełbasy, grosza i ogona.
Komentarze