Sałatka ziemniaczna

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Bardzo dobry dodatek do grilla i nei tylko

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki;
    5 młodych ugotowanych ziemniaków
    słoiczek marynowanych podgrzybków
    5 rzodkiewek
    pęczek szczypiorku
    czerwona cebula
    sól i pieprz do smaku

    Sos;
    2 łyżki śmietany gęstej 18%
    2 łyżeczki musztardy sarepskiej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sałatka ziemniaczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane ziemniaki kroję w dużą kostkę. Grzybki przekładam na sitko i przelewam wodą. Czerwoną cebulę kroję w drobną kosteczkę. Rzodkwieki kroję na małe ćwiarteczki. Wszystkie warzywa mieszam. Posypuję posiekanym drobno szczypiorem. Doprawiam solą i świeżo mielonym pieprzem.

    Śmietanę mieszam z musztardą.

    Polewam sałatkę tuż przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować