REKLAMA

Sałatka ziemniaczana z jajkiem

wyświetlono: 782 | dodany do książki kucharskiej: 4 | polecenia: 0

Sałatka ziemniaczana z jajkiem, ogórkiem małosolnym, rzodkiewką, dużą ilością koperku oraz jogurtem naturalnym. Porcja dla dwóch osób, pyszny posiłek na kolację lub do pracy. To także dobry pomysł na wykorzystanie "resztek" z lodówki ;

opublikowany: 29.07.2019
Udostępnij Pinterest
  • dla 2 osób
  • 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 średniej wielkości ziemniaki,
    duży ogórek małosolny,
    2 duże rzodkiewki,
    2 jajka,
    4 - 5 łyżeczek jogurtu naturalnego,
    świeży koperek - około 1/3 dużego pęczku,
    świeżo mielony pieprz,
    szczypta soli
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy ze skóry, gotujemy aż będą miękkie - ale nie rozgotowujemy. Ziemniaki muszą się dać kroić w kostkę.
    Jajka gotujemy na twardo lub półtwardo.
    Rzodkiewkę, ogórka, ziemniaki kroimy w kostkę.
    Koperek siekamy drobno.
    Jajka obieramy ze skorupek i kroimy na ćwiartki.
    Wszystkie składniki układamy na talerzu, dodajemy jogurt, posypujemy koperkiem oraz solimy i dodajemy pieprz.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Katarzyna Janeczko Katarzyna Janeczko

Sałatka ziemniaczana z jajkiem i szynką

Pyszna, sycąca sałatka z ziemniaków.

kategoria: Sałatki opublikowany: 11.04.2015 | wyświetlono: 13372 Książki kucharskie: 7 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE