Sałatka ziemniaczana z jajkami, selerem konserwowym, kukurydzą i ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki ugotować w mundurkach (ważne żeby nie przegotować, muszą być lekko twarde),w osolonej wodzie.
Przestudzić, obrać i pokroić w kostkę.
Seler, kukurydzę i ananasa,przecedzić przez durszlak żeby porządnie odciekły z wody.
Jajka wkładamy do garnka z zimną wodą, zagotowujemy, gotujemy 8 minut, zalewamy je zimną wodą, odstawiamy. Po ostygnięciu obieramy je i kroimy w średnią kostkę, wrzucamy do miski. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, ananasa,ziemniaki i wędlinę oraz kukurydzę i seler. Dolewamy do tego majonez i jogurt. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Komentarze