Sałatka ziemniaczana z jajkami, selerem konserwowym, kukurydzą i ananasem

5 (5 ocen)

  • 25 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Jeśli szukacie sałatki na święta czy inne rodzinne uroczystości, to bardzo ją Wam polecam.

  • 25 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 ziemniaków
    4 jajka
    pół słoika selera konserwowego
    pół puszki kukurydzy konserwowej
    5 plastrów ananasa konserwowego
    10 plastrów szynki
    1 mała cebula
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (5 ocen)

Sałatka ziemniaczana z jajkami, selerem konserwowym, kukurydzą i ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ugotować w mundurkach (ważne żeby nie przegotować, muszą być lekko twarde),w osolonej wodzie.
    Przestudzić, obrać i pokroić w kostkę.
    Seler, kukurydzę i ananasa,przecedzić przez durszlak żeby porządnie odciekły z wody.
    Jajka wkładamy do garnka z zimną wodą, zagotowujemy, gotujemy 8 minut, zalewamy je zimną wodą, odstawiamy. Po ostygnięciu obieramy je i kroimy w średnią kostkę, wrzucamy do miski. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, ananasa,ziemniaki i wędlinę oraz kukurydzę i seler. Dolewamy do tego majonez i jogurt. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować