Sałatka ziemniaczana z fasolką szparagową

4.5 (161 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Fasolka szparagowa ma mnóstwo witamin a mało kalorii, dlatego w sezonie staram się ją podawać pod każdą postacią. Tym razem w sałatce;)

Składniki:

  • 4 ziemniaki,
    250g fasolki szparagowej,
    700g pomidorów,
    ząbek czosnku,
    cebula,
    200g wędzonego boczku,
    olej rzepakowy,
    sól, pieprz,
    oregano.
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka ziemniaczana z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ugotować w mundurkach, następnie odcedzić i ostudzić. Obrać ze skórki, pokroić w kosteczkę.

    Boczek pokroić w wąskie paseczki, wysmażyć na chrupko na suchej patelni. Zdjąć z ognia. Do tłuszczu wytopionego od smażenia boczku dodać odrobinę oleju, usmażyć na złoto ziemniaki. Zdjąć z ognia, dodać do boczku. Dodać obraną, drobną posiekaną cebulę oraz czosnek. Fasolkę oczyścić, pokroić w mniejsze kawałki. Gotować w osolonym wrzątku około 10-12minut, po czym odcedzić i przelać zimną wodą. Dodać do ziemniaków. Pomidory umyć, część pokroić w kosteczkę, a kilka sztuk w plasterki. Pomidory pokrojone w kostkę dodać do sałatki, doprawić do smaku solą, pieprzem i oregano. Na półmisku ułożyć plastry pomidorów, następnie wyłożyć sałatkę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Pomidor Sałata Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować