Sałatka ziemniaczana z fasolką

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Idealna, orzeźwiająca sałatka do dań z grilla i piekarnika. Można przygotować ją wcześniej, gdyż schłodzona smakuje najlepiej. A jak sezon na fasolkę szparagową, to i my. Korzystać trzeba z tego co tu i teraz.

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 duże ziemniaki
    150 g żółtej fasolki szparagowej
    1 mała czerwona cebula
    2 łyżki posiekanego koperku
    50 ml oleju rzepakowego
    1 łyżka octu 10%
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Sałatka ziemniaczana z fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka ziemniaczana z fasolką 1. Ziemniaki obieramy, kroimy w grubszą „kostkę”. Gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku. Odcedzamy i studzimy.

    Fasolę oczyszczamy, gotujemy w wodzie z dodatkiem cukru (al dente). Kroimy na mniejsze kawałki.

    Cebulę kroimy w piórka.

    Ziemniaki, fasolkę, koperek cebulę mieszamy z olejem i octem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Schładzamy przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować