Taką sałatkę uwielbiamy do grilla, ale nie tylko, do pieczonego kurczaka pasuje doskonale.
30 min
Dla 6 osób
Składniki:
1/2 kg młodych małych ziemniaczków
4 ogórki małosolne
1 większa młoda cebula
1 mały pęczek rzodkiewek pokrojonych w krążki
pół pęczka koperku
200 g boczku wędzonego parzonego
4 łyżki majonezu,
4 łyżki gęstej śmietany,
2 łyżeczki musztardy,
sól i pieprz mielony do smaku
Sałatka ziemniaczana do grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić, pokroić w grubsze talarki, dodać pokrojoną w krążki cebulę i ogórki małosolne, następnie boczek pokrojony w kostkę, dodać sól i pieprz, wymieszać.
Z majonezu, śmietany i musztardy zrobić sos, ewentualnie dodać soli i całością zalać sałatkę, wymieszać.
Komentarze