Salatke nauczyla mnie moja podopieczna w Niemczech,bardzo lubila ja jesc w piatek do ryby pieczonek w panierce.Ja tez czesto ja robie w domu bo polubila ja moja corka i maz.
Składniki:
Na 1 osobe po 2-3 ugotowane ziemniaki(moga byc z poprzedniego dnia),
1 cebula,1/4 l.wody,1/2 kostki rosolowej,1 lyzka maki,maslo ok.1 lyzeczki,
sol,pieprz,1/2 lyzeczki octu winnego do smaku.
Salatka ziemniaczana do ryb. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki pokroic w plasterki.
Roztopic maslo,wrzucic posiekana cebule,zeszklic,dodac rosolek,podsypac maka i mieszajac podlac woda.Trzeba uwazac zeby nie
zrobila sie kluska.Zagotowac.Wrzucic pokrojone ziemniaki,osolic,dodac pieprzu oraz octu do smaku,zamieszac i od razu podawc do ryb smazonych.Smacznego.
Komentarze