Salatka ziemniaczana do ryb.

0 (0 ocen)

Salatke nauczyla mnie moja podopieczna w Niemczech,bardzo lubila ja jesc w piatek do ryby pieczonek w panierce.Ja tez czesto ja robie w domu bo polubila ja moja corka i maz.

Składniki:

  • Na 1 osobe po 2-3 ugotowane ziemniaki(moga byc z poprzedniego dnia),
    1 cebula,1/4 l.wody,1/2 kostki rosolowej,1 lyzka maki,maslo ok.1 lyzeczki,
    sol,pieprz,1/2 lyzeczki octu winnego do smaku.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Salatka ziemniaczana do ryb. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki pokroic w plasterki.
    Roztopic maslo,wrzucic posiekana cebule,zeszklic,dodac rosolek,podsypac maka i mieszajac podlac woda.Trzeba uwazac zeby nie
    zrobila sie kluska.Zagotowac.Wrzucic pokrojone ziemniaki,osolic,dodac pieprzu oraz octu do smaku,zamieszac i od razu podawc do ryb smazonych.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować