Sałatka ziemniaczana

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Kuchnia austriacka

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg małych ziemniaków
    1 łyżka kminku
    1 listek laurowy
    1 ząbek czosnku
    5 łyżek octu winnego
    2 łyżeczki musztardy
    sól
    pieprz
    60 g kaparów
    pół szklanki oleju
    1 pęczek dymnki
    250 g pomidorków koktajlowych
    2 gałązki rozmarynu
    2 gałązki bazylii
    5 gałązek tymianku
    80 g czarnych oliwek
    sałata lodowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatka ziemniaczana Przekąski

Sałatka ziemniaczana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka ziemniaczana 1. Ugotowałem ziemniaki w mundurkach w osolonej wodzie z kminkiem l listkiem laurowym ( ziemniaki nie mogą być zbyt miękkie ). Odcedziłem, ostudziłem, obrałem, pokroiłem na ćwiartki.

    Czosnek przecisnąłem przez praskę, wymieszałem z octem, olejem, musztardą i połową kaparów, doprawiłem do smaku pieprzem. Składniki zmiksowałem, aby powstała gładka masa. Polałem ziemniaki, wymieszałem, wstawiłem do lodówki na 3 godziny.

    Posiekałem zieleninę, dodałem do ziemniaków. Włożyłem przekrojone na połówki pomidorki koktajlowe, pokrojone w cienkie krążki dymki, resztę kaparów oraz oliwki.
    Podałem na liściach sałaty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować