Sałatka zielono pomarańczowa ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Szybka, pożywna sałatka, wykonana ze składników łatwo dostępnych w sprzedaży.

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 5 porcji:
    1 garść świeżego szpinaku
    2 pomarańcze bez pestek
    1 duże awokado
    5 dag serka kanpkowego
    2 łyżki orzechów włoskich
    Sos:
    1 łyżeczka przyprawy do sałatki
    5 łyżeczek oleju rzepakowego
    Sól do smaku
    1 łyżka soku z cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka zielono pomarańczowa ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: liście szpinaku obrać z ogonków, opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć, rozłożyć na półmisku. Pomarańcze wyszorować, opłukać, osuszyć, obrać ze skórki, pokroić w plasterki i ćwiartki. Rozłożyć na szpinaku. Awokado opłukać, osuszyć, pokroić w plastry, obrać ze skóry. Część plastrów pokroić w kostkę. Rozłożyć na półmisku ze szpinakiem i pomarańczą. Ser pokroić w drobną kostkę, rozłożyć na sałatce.
    Składniki sosu połączyć ze sobą, polać sałatkę.

Porady

1. do sałatki można dodać pestki granatu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Pomarańcze

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować