Sałatka z brokułem, groszkiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.całą pietruszkę i selera gotujemy aż lekko zmiękną. Następnie gotujemy brokuł, groszek na al'dente. Na sam koniec do garnka wkładamy całe ale obrane pieczarki aby lekko zmiękły
Pietruszkę kroimy w półtalarki (ew w 1/4 jeżeli jest duża) a seler w grubą kostkę. Pieczarki także w grubą kostkę. Pokrojone warzywa i groszek przekładamy do dużej miski
2.do warzyw dodajemy ogórka pokrojonego w półtalarki i poprzekrawane na pół oliwki. Dorzucamy rukolę i koperek. Wszystko mieszamy
3.z jogurtu robimy sos dodając do niego przyprawy, tymianek i czosnek przeciśnięty przez praskę. Wszystko mieszamy i łączymy z sałatką
Porady
Najlepiej smakuje gdy kilka godzin poleży w lodówce
Komentarze