Sałatka ze szpinaku z żurawiną, słonecznikiem i ziarnami

4.5 (170 ocen)

To połączenie jest idealne. Sałatka syci, a zarazem jest lekka.

Składniki:

  • opakowanie szpunaku
    100 g żurawiny
    100 g słonecznika
    50 g płatków migdałowych
    1 łyźka oleju kokosowego
    ewentualnie mieszanka przypraw Tikka Masala
    Sos:
    olej rzepakowy
    woda
    2 łyźeczki octu jabłkowego
    3 łyźeczki miodu
    sól, pieprz
    1 cebula dymka
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka ze szpinaku z żurawiną, słonecznikiem i ziarnami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1ft2c6t 1. Szpinak płuczemy, osuszamy i układamy na półmisku.
  • image-0i8uj7k 2. Kilka łyźekboleju mieszamy z 1/3 szklanki wody, posiekaną cebulką, octem i przyprawami. Mieszamy i dodajemy do sosu żurawinę.
  • 3. Rozgrzewamy patelnię, topimy olej kokosowy i podsmaźamy na nim słonecznik, posypując go Tikka Masala.Zdejmujemy z patelni. Studzimy. Nastepnie na tej samej patelni podprażamy migdały.
  • 4. Szpinak polewamy sosem z żurawiną i posypujemy obficie słonecznikiem i migdałami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Migdały Szpinak Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować