Sałatka ze szpinakiem, rukolą i truskawkami

0 (0 ocen)

Lekka, wiosenka sałatka. Polecam szczególnie dla smakoszy truskawek, którzy cenią te owoce nie tyko w słodkich zestawieniach.

Składniki:

  • 100g świeżego szpinaku
    100g rukoli
    200 g truskawek
    100g sera typu feta
    100g oliwek czarnych i zielonych

    sos: 3 łyżki oliwy z oliwek
    1 łyżka miodu płynnego
    1 łyżka musztardy


Sałatka ze szpinakiem, rukolą i truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak i rukolę opłukać, osuszyć. Truskawki umyć, osuszyć, usunąć szypułki i przekroić na pół. Oliwki osączyć z zalewy, pokroić w plasterki. Ser feta pokroić w niewielką kostkę. Wszystkie składniki rozłożyć na talerzach.
  • 2. Składniki na sos połączyć i polać sałatkę. Wymieszać i spożywać bezpośrednio po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy