Sałatka ze szpinakiem, pomidorami i tortellini

4.33 (6 ocen)

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Sałatka w 5 minut! Szpinak baby, słodkie soczyste pomidorki, tortellini, a całość skropiona oliwą! To świetna propozycja na wynos do pracy, ale także na niezapowiedzianych gości!

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 duże garści szpinaku świeżego typu baby,

    250 g pomidorków małych na gałązce,

    opakowanie 250g tortellini (u mnie z prosciutto i serem),

    sól, pieprz,

    2 łyżki oliwy,

    łyżka posiekanego szczypiorku
Wystaw ocenę:

4.33 (6 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka wiosenna

Sałatka ze szpinakiem, pomidorami i tortellini - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortellini przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu (gotujemy 1 minutę). Odcedzamy.

    Pomidorki kroimy na pół lub na ćwiartki, dodajemy do szpinaku wraz z tortellini oraz szczypiorkiem, szczyptą soli, pieprzu i oliwą. Mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować