Sałatka ze szpinakiem, jajkiem i papryką w sosie balsamicznym

4.5 (190 ocen)

  • 15 min

na śniadanie, kolację lub przekąskę

  • 15 min

Składniki:

  • szpinak baby
    2 jajka na półtwardo
    100 gram żółtego sera
    pół papryki czerwonej
    sól, pieprz

    sos balsamiczny (balsamico):
    łyżka octu balsamicznego
    2 łyżeczki miodu
    łyżeczka oliwy
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka ze szpinakiem, jajkiem i papryką w sosie balsamicznym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte liście szpinaku rozłożyć na talerzu.
    Jajka obrać ze skorupek, przekroić na ćwiartki, doprawić solą i pieprzem.
  • 2. Paprykę pokroić w paseczki, a ser w kosteczkę.
    Dodać warzywa i jajka na talerz.
  • 3. Przygotować sos: ocet wymieszać z miodem i strużką wlać oliwę.
    Przed podaniem polać sałatkę sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować