Sałatka ze szparagami i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Doskonała na różnego rodzaju imprezy

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka szparagów
    3 jajka ugotowane na twardo
    20 dag ugotowanych pieczarek
    10 dag szynki konserwowej
    Pół pęczka szczypiorku
    3 małe ogórki konserwowe
    Sos:
    Szklanka majonezu
    3 łyżki musztardy
    Sól
    Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka ze szparagami i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi odsączamy z zalewy i kroimy w 2 cm kawałki. Wkładamy do miski. Dodajemy pokrojone w kostkę jajka, pieczarki, szynkę, ogórek oraz posiekany szczypiorek. Majonez mieszamy z musztardą, doprawiamy solą i pieprzem, zalewamy sosem sałatkę.

Porady

Do sałatki możemy dodać musztardę francuską, gorczyca doda ostrości

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować