Sałatka ze szparagami i pomidorami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną, wiosenną sałatkę z zielonymi szparagami. Sałatka wyszła kolorowa, chrupiąca i bardzo smaczna. Polecam na lekki obiad lub kolację.

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 zielonych szparagów
    250 g mini mozzarelli (125g po odsączeniu)
    50 g mixu sałat
    1 pomidor
    1/3 żółtej papryki
    sos:1 łyżeczka przyprawy do pomidorów i mozzarelli
    1 łyżeczka soku z cytryny
    3 łyżki oliwy
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka ze szparagami i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi myjemy, odłamujemy końcówki. Wrzucamy szparagi do gotującej się wody i gotujemy przez 3 minuty, następnie szparagi odcedzamy i przelewamy zimną wodą, kroimy na 3 cm kawałki i odkładamy.
    Myjemy pozostałe warzywa a mozzarellę odcedzamy z płynu. Pomidor kroimy w cząstki a paprykę w paseczki. Na talerzu układamy sałatę a potem kolejno paprykę, kawałki pomidora, kawałki szparagów oraz mozzarellę. Składniki na sos mieszamy razem i polewamy nim sałatkę tuż przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mozzarella Pomidor Sałata Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować